Lektion: Så blir du den perfekta BMW-föraren

Ironi är en svår konst men vi svenskar brukar ju gilla brittisk humor så varsågod: ”How To Be A BMW Driver”. Det är sajten ”Car...
Annons

Ironi är en svår konst men vi svenskar brukar ju gilla brittisk humor så varsågod: ”How To Be A BMW Driver”.

Det är sajten ”Car Throttle” som satt samman den här lektionen för blivande BMW-förare. Det är en lång lektion på 14 minuter och det finns mycket att lära. Klädsel, attityd, rätt solbrillor, en hand på ratten, hur man kör upp i häcken på andra bilar, struntar i blinkers, gör gester och parkerar genuint illa.

Ni läsare får själva avgöra hur träffsäker den här humoristiska nidbilden är. Det finns ju många som på fullt allvar menar att BMW-förare har en ”speciell” attityd.

En undersökning i USA för några år sedan visade att BMW-förare faktiskt är värst i trafiken. En liknande undersökning i Storbritannien visade samma sak: ”BMW-förarna är de argaste i trafiken”.

Det finns alltså ett visst vetenskapligt underlag för de som vill hävda att BMW-förare utmärker sig i trafiken. Testa gärna vad dina kompisar tycker – har de samma uppfattning? Eller är det bara de som inte har råd med en BMW som är avundsjuka?

Annons
Annons
Rulla till toppen