Klart vem som blir Volvos nya utvecklingschef

Peter Mertens, chef för forskning och utveckling, lämnade oväntat Volvo i november för tyska konkurrenten Audi. Det är nu klart att han ersätts av Henrik Green.
Annons

Klart vem som blir Volvos nya utvecklingschef
Henrik Green är Volvos nya chef för forskning och utveckling.

Henrik Green tillträdde som så sent som i oktober som chef för försäljning, produktionsplanering och kundservice – han tar nu över efter Peter Mertens.

”Det har aldrig funnits en mer spännande tid att arbeta inom fordonsforskning och utveckling och det har aldrig funnits en mer spännande tid att göra det på Volvo. Branschen förändras och jag har för avsikt att se till att Volvo leder denna förändring”, säger Henrik Green.

Volvo meddelar att Greens tidigare tjänst ännu inte är tillsatt, men att den ska att fyllas så småningom. Att fortsätta driva arbetet med plug-in hybriddrivlinor och utveckla en autonom bil till 2021 är mer akut.

”Henrik är idealisk för att leda vårt team av mycket duktiga ingenjörer runt om i världen när vi går in i andra fasen av Volvos förvandling”, säger Volvos vd Håkan Samuelsson.

Henrik Green kom till Volvo 1996 och har bland annat varit vice vd för produktstrategi i Sverige och Kina. Han har bakgrund inom forskning och utveckling, drivlineutveckling och tekniska kunskaper inom mjukvara- och styrsystemområdet. Green var en av personerna bakom Volvos beslut att endast satsa på tre- och fyr-cylindriga motorer.

 

Annons
Annons
Rulla till toppen