BMW i1 kan bli nästa el-modell – baserad på Mini

Som auto motor & sport tidigare rapporterat kommer BMW:s elbil i3 inte att få någon uppföljare. Uppgifter tyder istället på att tyskarna planerar en helt ny modell vid namn i1.

BMW i1 kan bli nästa el-modell – baserad på Mini
BMW i4 är bekräftad och konceptbilen Vision Dynamics ger en försmak av hur den kan se ut.

Enligt spanska Motor.es ska den helt nya elbilen heta i1, och trots vad namnet antyder, blir den större än nuvarande i3 och något mindre än nästa generations 1-serie.

BMW i1 blir baserad på samma plattform som Mini Cooper Electric och får, precis som sin brittiska kusin, kraften från en elektrisk motor som driver framhjulen. Om uppgifterna stämmer kan vi utgå från att i1 kommer att erbjuda liknande räckvidd och prestanda som Mini, vilka dock ännu inte är kända.

Som auto motor & sport tidigare skrivit ansökte BMW under 2017 om rättigheterna till ett flertal nya modellnamn, från i1 till i9 samt iX1 till i9X. Detta är en tydlig indikation på att BMW är redo för en kraftigt utbyggd modellflora av elbilar. Naturligtvis är det osannolikt att alla dessa modellnamn kommer till användning men det råder ingen tvekan om avsikten.

En modell som har redan har bekräftats för produktion är i4, BMW:s Tesla Model 3-utmanare. i4 förhandsvisades som iVision Dynamics Concept på förra årets bilsalong i Frankfurt. Den uppges få en räckvidd på 700 km och ska gå i produktion 2020, om allt går planenligt.

BMW håller dessutom att utveckla flaggskeppet iNext och en elektrisk crossover vid namn iX3.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

BMW i1 låter som en mycket intressant bil för mig.
63
10