Ägarna rankar: Här är snyggaste och fulaste Audimodellerna

Svepande coupélinjer som i Audi A7 eller en mer kompakt suv-design som i Q3? Audiägarna som satt betyg på sina bilar i vår begagnatdatabas vet i...
Annons

Svepande coupélinjer som i Audi A7 eller en mer kompakt suv-design som i Q3?

Audiägarna som satt betyg på sina bilar i vår begagnatdatabas vet i alla fall vad de gillar bäst – och det är inte den lilla kompaktsuven Q3.

Vi har tagit ut alla ägarbetyg på Audis modeller från 2010 och fram till idag, och jämfört betyget för design och utseende som ägarna själva betygsätter. Vi har tagit bort Audimodeller med färre än 30 svar och totalt ingår 1.425 svar i den här undersökningen.

Design och utseende är som vi vet helt helt subjektivt och upp till var och en, men med så många ägarbetyg kan vi ändå skapa oss en rimlig uppfattning om vad de flesta tycker.

Sätt betyg på din bil här!

Ägarna rankar: Här är snyggaste och fulaste Audimodellerna

Resultatet är glasklart: Det är Audis coupésedaner som är absolut snyggast, enligt ägarna. Audi A7 Sportback och Audi A5 (både coupé-, cabriolet- och Sportbackmodellen) ligger båda i topp med designbetyg på hela 96 procent av ägarna – det är långt över snittet på 85 procent.

Just Audi A5 har nämnts av designern Walter de’Silva som bilen han är mest nöjd med av alla bilar han designat. Han har tidigare jobbat som bildesigner på Alfa Romeo (med ansvar för 156-modellen), och han har även designat Audi TT och R8 samt Volkswagen CC.

Ägarna rankar: Här är snyggaste och fulaste Audimodellerna

Lite längre ned på listan, men ändå med höga designbetyg från ägarna, kommer A6 Allroad, A6 Avant och A4 Allroad. Ägarna verkar gilla de upphöjda terrängversionerna som kallas Allroad, med tuffare utseende tack vare högre markfrigång och plastdetaljer på sidorna.

Ägarna rankar: Här är snyggaste och fulaste Audimodellerna

Audimodellerna får generellt sett höga designbetyg men suven Q5 är inte snyggare än snittbilen, enligt ägarna, och även minstingen A1 hamnar under snittet. Det är svårt att få till ett eget designspråk på en så liten modell och det kan även vara klurigt att ”komprimera” Audis designspråk från de större modellerna till en liten citybil.

Ägarna rankar: Här är snyggaste och fulaste Audimodellerna

Allra fulast enligt ägarna är kompaktsuven Audi Q3. Den har inte fått något vidare bra testbetyg av oss, och designen gör den inga tjänster. Den beskrivs som lite klumpig, mesig och rund medan de flesta andra Audimodeller har skarpare veck och ett mer aggressivt utseende.

Förmodligen blir det ordentlig bättring när nu andra generationen Q3 börjar rulla på vägarna, med ett mycket vassare utseende.

Snyggaste och fulaste Audimodellerna enligt ägarna

1. Audi A7: Designbetyg 96%
2. Audi A5: 96%
3. Audi A6 Allroad: 92%
4. Audi A6 Avant: 90%
5. Audi A4 Allroad: 89%
6. Audi A6: 89%
7. Audi A4: 88%
8. Audi A3: 88%
9. Audi Q7: 86%
10. Audi Q5: 85%
11. Audi A1: 85%
12. Audi Q3: 83%

Annons
Annons
Rulla till toppen