Chevrolets indragna reklamfilm – hävdar att man är mest problemfri av 23 bilmärken

Skulle Cheva var mer problemfria än Toyota? Reklamfilmen var så pinsam att GM drog tillbaka den – men här kan du se den.

Chevrolets indragna reklamfilm – hävdar att man är mest problemfri av 23 bilmärken
Chevrolets reklamfilm med "äkta bilägare" fick så mycket kritik att den drogs tillbaka.

Vilket bilmärke ska jag välja för att få ett problemfritt bilägande utan krångel? Många av er läsare här på automotorsport.se skulle nog gissa Lexus eller Toyota. De brukar nämligen toppa kundundersökningar som J.D Power eller Consumer Reports utför.

Men det är helt fel, slår Chevrolet fast i en numera mycket omtalad reklamfilm. Av 23 undersökta bilmärken är det Chevrolet som har minst antal fel, enligt en undersökning som Ipsos gjorde på nätet och där 49.000 bilägare svarade. Frågorna skickades ut till 841.000 personer som ägde en bil av årsmodell 2015 i USA.

Reklamfilmen publicerades 1 januari men har fått en storm av kritik, vilket gjort att GM numera tagit ner filmen från YouTube. Men givetvis blev den kopierad innan dess och går att titta på längst ner på sidan.

Om vi tittar på Consumer Reports senaste undersökning kommer Chevrolet på 23:e plats av 29 bilmärken när det gäller problemfrihet. Sjunde plats från botten räknat, om man så vill. Överst i samma undersökning hittar vi Lexus och Toyota. Och sist hamnar faktiskt Volvo!

Undersökningen finns beskriven i korthet på Chevrolets hemsida, men alla detaljer avslöjas inte. Som ni alla vet definieras lögn i tre grupper: lögn, förbannad lögn och statistik. Beroende på urval och hur man frågar går det nästan att få vilket svar man vill, samtidigt som det är statistiskt korrekt.

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla dagar i veckan skulle jag köpa en Chevrolet istället för en Toyota!
49
108