Teslas smarta knep: Model 3 med bara 15 mils räckvidd

Hur många elbilar som säljs beror ofta till stor del på hur starka incitament som finns. En rejäl elbilsbonus och möjlighet att köra i bussfilen...
Annons

Hur många elbilar som säljs beror ofta till stor del på hur starka incitament som finns. En rejäl elbilsbonus och möjlighet att köra i bussfilen är exempel på incitament som kan ge ordentlig skjuts i elbilsförsäljningen.

Det här är något som elbilstillverkarna måste förhålla sig till. Vi har bland annat sett hur Tesla ”pressat in” Model S precis under gränsen för att få elbilsrabatt i Tyskland, och nu kommer en ny och nästan ännu mer kreativ lösning i Kanada, skriver Electrek.

Teslas bilar är egentligen för dyra för att få den kanadensiska elbilsbonusen på 5.000 dollar. Men nu kommer en ny version av Tesla Model 3 som klämmer sig in under gränsen på 45.000 dollar, och den får heller inte kosta mer än 55.000 dollar efter tillval.

Det finns bara en nackdel: räckvidden i denna Tesla Model 3 Standard Range är bara 15 mil. Jo, du läste rätt!

Tesla har dock en klurig idé för att kunna erbjuda längre räckvidd än så i praktiken. Vid sidan av denna Tesla Model 3 Standard Range finns en ”Standard Range Plus”-variant med uppgiven räckvidd på knappt 39 mil enligt den amerikanska EPA-körcykeln. Den kostar 53.700 dollar, och eftersom den tekniskt sett räknas som ett tillval till grundmodellen Standard Range (utan ”Plus”) omfattas den av Kanadas elbilsrabatt.

Annons
Annons
Rulla till toppen