Film: Jay Leno får en första titt på nya Chevrolet Corvette Stingray – och blir imponerad

Vem är först framme och provsitter/kör Corvette Stingray C8 om inte bilnörden Jay Leno. Och han är imponerad av nya mittmotorbilen.

Film: Jay Leno får en första titt på nya Chevrolet Corvette Stingray – och blir imponerad
Jay Leno får sällskap av Ed Piatek, chefsingenjören för Corvette-projektet.

Är man en äkta bilnörd med de rätta kontakterna – som Jay Leno – går det förstås att smyga sig in på pressvisningar. Den åttonde generationen Chevrolet Corvette presenterades för några dagar sedan och givetvis var Jay Leno på plats.

Den riktiga provkörningen av nya Corvette Stingray C8 får vi vänta på tills i slutet av augusti. Men som gäst i det här videoinslaget ser vi chefsingenjören Ed Piatek, som lett utvecklingsarbetet.

Ed Piatek kan berätta mer om detaljerna på nya Corvette Stingray, bland annat att förare och passagerare sitter betydlig närmare framaxeln, bokstavligen mitt i bilen. Det ger en annan körkänsla jämfört med att sitta nära bakaxeln, som i föregående generation. Chassit är till stora delar tillverkat i aluminium, berättar Ed Piatek, men motorluckan är gjord i glasfiber.

Jay Leno är imponerad över det han ser, inte minst av att priset kommer att börja strax under 60.000 dollar. Relativt sett billigt om man jämför med andra mittmotorbilar med V8 och över 500 hk.

Jay Leno använder ordet convertible, men menar egentligen den avlyftbara takluckan på coupémodellen (som får plats i bagageutrymmet). Längre fram kommer det en "riktig" Corvette Stingray Convertible med fällbart tak.

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag vill ha en ny Corvette Stingray C8!
101
25