Nya uppgifter: Volkswagen ska skrota hybriderna – nu är det eldrift som gäller

Biljättarna tar vågat besked: Ger upp kampen mot Toyotas hybridmodeller.

Nya uppgifter: Volkswagen ska skrota hybriderna – nu är det eldrift som gäller
Volkswagen har gjort några halvhjärtade försök med hybridversioner av bland andra Jetta och Touareg. Men nu är det helt eldrivna modeller som tar utvecklingsavdelningens tid.

Volkswagen och General Motors har inga planer på att ens försöka ta igen försprånget som Toyota har när det gäller hybridbilar. Det avslöjar Wall Street Journal.

Istället tänker både GM och Volkswagen gå direkt till helt eldrivna modeller.

"Om jag får en dollar att investera, skulle jag lägga den på en hybrid? Eller skulle jag lägga den på svaret som vi alla vet kommer hända och komma dit snabbare än alla andra?", säger GM-chefen Mark Reuss.

Biljättarna skulle kunna satsa miljardbelopp på att utveckla hybridbilar för att sänka utsläppen i väntan på helt eldrivna modeller. Men då tror de alltså att konkurrenterna skulle smita före när det gäller elbilar.

Beskedet är dock ganska uppseendeväckande för Volkswagens del. I flera år har Volkswagen berättat om kommande hybridteknik som ska sänka förbrukningen i verkligheten, och inte bara i testlabbet. Men nu är det alltså de helt eldrivna modellerna i ID-familjen som får högsta prioritet.

Vi ska komma ihåg att beskedet enbart gäller "vanliga" hybridmodeller utan laddsladd – alltså det som Toyota storsatsat på sedan 1990-talet. Laddhybrider ska både GM och Volkswagen fortsätta satsa på som en övergångsteknik.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Helt rätt – skippa hybrider och satsa på eldrift!
379
113