Polestarchefens känga till Tesla: "Finns inga nackdelar"

Avslöjar när nya eldrivna suven dyker upp – och att Polestar 2 blir ganska ovanlig på vägarna.

Polestarchefens känga till Tesla: "Finns inga nackdelar"

Polestarchefen Thomas Ingenlath säger att märket lanserades för att "bryta radikalt med det förflutna". Och han gör ingen hemlighet av att märket är ute efter att konkurrera med Tesla.

I en intervju med tyska Manager Magazin berättar han om när de anställda fick höra att förbränningsmotorer och racing inte hör till framtiden – det gör däremot elbilar.

"Vår Polestar 2, som vi visar på Frankfurtsalongen, är fortfarande ganska ensam som premiumbil. Beroende på utrustning kommer den kosta mellan 40.000 och 60.000 euro. De första elbilarna från Mercedes, Audi och Jaguar börjar på 80.000 euro. Den enda direkt jämförbara konkurrenten är Tesla Model 3", säger han.

"Vi är ett betrott och professionellt märke"

Så varför ska då Teslaköparna välja en Polestar istället? Thomas Ingenlath tycker designen är annorlunda, men han delar också ut en känga mellan raderna gällande de kvalitets- och serviceproblem som en del Teslaägare klagat på.

Läs också: Polestarchef erkänner: Tesla är långt före alla andra

"Alla som köper eller hyr en Polestar kan vara säkra på en sak: när det gäller kvalitet, service och reservdelar är vi ett betrott och professionellt märke. Vi har den fantastiska fördelen att kunna förlita oss på Volvos etablerade processer och infrastruktur – och det är vad våra kunder kommer märka snabbt. Det finns inga nackdelar."

Den som vill märka ord kan då påpeka att Volvo knappast heller har så mycket att skryta med kvalitetsmässigt – märket har halkat långt ned i flera undersökningar om driftsäkerhet och problemfrihet, något som även auto motor & sport-läsarna vittnat om. Men kvalitetsnivån verkar ändå har lyfts några hack de senaste åren.

Elsuven kommer om två–tre år

De första Polestar 2-leveranserna startar i maj eller juni nästa år. Kina och Europa blir först ut. Men någon "folkelbil" är det inte tal om: Polestar påpekar att elbilen blir massproducerad men det handlar om tiotusentals exemplar, inte hundratusentals.

Thomas Ingenlath säger att Polestar eventuellt kan krossa 100.000-gränsen med deras tre första modeller tillsammans (prestandahybriden Polestar 1, elbilen Polestar 2 och elsuven Polestar 3).

Så när kommer Polestar 3?

"Det kommer ta ytterligare två eller tre år innan vi lanserar Polestar 3. Då blir det en suv. Men det blir ingen typisk tolkning av suv-klassen utan den får en väldigt aerodynamisk, sportig form. Som en coupé", säger Thomas Ingenlath i intervjun.

Han påpekar också att bilen ska byggas på andra generationen av Volvos SPA-plattform.

 
Jag tycker Volvos satsning på Polestar är riktigt spännande.
282
60