Nya Volkswagen Golf GTI visar baken

Volkswagen Golf GTI ska visas upp på bilsalongen i Genève i mars. Men redan nu har bilder på rumpan läckt ut.

Nya Volkswagen Golf GTI visar baken

I slutet av förra året lanserades en ny generation av Volkswagen Golf, men utan prestandaversioner. Under 2020 kommer de kralligare versionerna GTI, GTD, GTE och R att få stå i rampljuset.

Enligt brittiska Autocar kommer GTI och dieselsyskonet GTD att lanseras på bilsalongen i Genève i mars. Toppversionen R kommer att visas upp på festivalen Goodwood Festival of Speed i England.

Golf GTI ryktas få närmare 250 hästkrafter i grundutförandet och runt 290 hästkrafter i en lite vassare variant. GTI kommer bara som femdörrars. Längre fram i tiden kan ännu mer effektstinna GTI-modeller dyka upp. En sådan utveckling har vi sett tidigare.

Volkswagen har tidigare visat upp ett koncept på en R-version med 400 hästkrafter. Riktigt så mycket effekt får vi troligen inte se, ryktena talar om omkring 350 hästar. För att få ner kraften i backen får R-modellen fyrhjulsdrift.

Får många räcker GTI-modellen gott och väl, den är både sportig och snabb. Användaren wilcoblox på Instagram har publicerat en bild på vad som sägs vara kommande Golf GTI.

Av bilden kan man se att GTI får dubbla slutrör, diffuser och särskilda GTI-hjul. Bilen får också en rejäl bakspoiler.

 
Golf GTI 8 är den läckraste GTI:n hittills!
80
31