Alfa Romeos räddning dröjer

Alfa Romeo lider starkt av sitt åldrande modellutbud. Får vi tro de senaste rapporterna är deras nya kompaktsuv, Tonale, inte runt hörnet direkt.

Alfa Romeos räddning dröjer

Redan i oktober 2019 läckte det ut bilder på en till synes produktionsklar Tonale. Det var då inte långt efter att konceptbilen hade visats på det årets bilsalsong i Genève.

Som så ofta tidigare var förändringarna från koncept till produktionsbil de klassiska. Med andra ord någon tum mindre hjul, större backspeglar (konceptbilen hade digitala som till exempel finns på Audi e-tron) och något större strålkastare. 

Golfklassenmodellen Giulietta har inte lång tid kvar på sin livscykel och både Giulia och Stelvio har helt nyligen fått ytterligare men knappt synliga uppdateringar för att kännas hjälpligt moderna.

Nu låter det som att den kompakta suvmodellen Tonale ska få officiell premiär i september och börja säljas i november, rapporterar Motor1.

Drivlinorna hämtas från koncernsyskonet Jeep Renegade, vilket innebär att det kommer en laddhybrid. Men, Renegade har en föga imponerande elräckvidd på 43 km. Att släppa en helt ny modell med så pass kort räckvidd i slutet av 2021 känns inte som framtidssäkrat.

Låt oss hoppas att ingenjörerna sveper några espresso och lyckas skynda på premiären samt även implementera ett större batteri i Tonale. För snygg, det är den, och storleken är hetaste het på marknaden.  

Den kommer alldeles försent.
122
22
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.