Volvos svar om fastfrusna dörrarna: ”Vi är medvetna om problemet”

Volvo Cars är väl medvetna om problemet – men oklart vad man gör åt det

Volvos svar om fastfrusna dörrarna: ”Vi är medvetna om problemet”

Tidigare i veckan publicerade vi en artikel efter att ett flertal läsare hört av sig och berättat att de har problem med att bakdörrarna fryser fast när kvicksilvret visar minusgrader.

Då var det mest V90-ägare som rapporterat problem, men sedan den artikeln har fler ägare hört av sig. Det går att konstatera att felet inte är unikt för V90 utan är utbrett över alla Volvomodeller.

En XC90-ägare mejlade oss och berättade om hur bakdörrarna fryst fast under fjällresan för knappt två veckor sedan i temperaturer på mellan 10 och 15 minusgrader.

Nu när bilen fått "tina" i 5 minusgrader har den ena dörren lossnat, men den andra är fortfarande fastfrusen. Han skulle ha fått nya lås installerade på måndag, men verkstadstiden har skjutits upp eftersom det är "slut på lås" för tillfället.

När vi frågar Volvo säger tillverkaren att man är medveten om problemet.

– Vi kan inte kommentera enskilda fall, men det vi kan säga är att vi är medvetna om problemet med fastfrusna bakdörrar och att det finns ett åtgärdspaket i verkstädernas informationssystem. Det stämmer inte att det skulle behövas en felkod, säger en presstalesperson från Volvo.

Vi fortsätter att ligga på Volvo om vad som ingår i det åtgärdspaketet.

Fortsätt att rapportera in fel och brister på era bilar. Glöm inte heller att sätta betyg på din bil och prova på Premium gratis i en månad!

Sätt betyg på din bil här!

 

Patrik Lundin, digital redaktör på auto motor & sport.

auto motor & sport kommenterar

Volvo – Made by Sweden. Volvo har det senaste decenniet tryckt något oerhört på sin svenskhet, poängterat hur deras bilar (några i alla fall) är gjorda i Sverige, av Sverige – men, glömde man kanske FÖR Sverige?

Ja, visst har det varit kallt den senaste tiden. Det tror jag att vi alla kan enas om. Men ärligt talat är det för dåligt att dörrarna fryser fast i tio minusgrader. Det är under all kritik. Det är inte bara väldigt opraktikst, det kan också vara farligt. Ponera att du är hamnar i en situation där du snabbt måste ta dig ur bilen. Då är det inte speciellt roligt att behöva klättra ut genom dörrarna fram eller bakluckan.

Vad som är lika illa är att Volvo har vetat om detta problem i flera år, utan att uppenbarligen ta det på allvar.

– Vi har sett indikationer på att vissa kunder haft vissa problem med dörrlåsen på framför allt tidiga modeller av nya XC90. Bilarna uppdateras kontinuerligt och det har sedan dess gjorts förbättringar, sade Volvo Cars dåvarande presschef Annica Bjerstaf till Expressen i mars 2018. Det är tre år sedan och man tycker ju att dessa "förbättringar" borde börja ge resultat.

Gör en återkallelse och fixa problemet bara.
340
10
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.