Eftersnack: Auto, motor & sports elbilsrace

Auto, motor & sports elbilsrace där vi körde 75 mil med sju elbilar i vinterkyla har blivit en riktig snackis. Många hade frågor och funderingar. Därför har det blivit dags för ett eftersnack!

Få tester har fått så mycket uppmärksamhet som när redaktionen körde 75 mil under en vinterdag, med sju elbilar. Hade vi gjort samma resa med sju bensinbilar hade de flesta undrat varför och ingen brytt sig om resultatet.

Men testet visade på stora skillnader mellan olika elbilar och hur viktig – och i många fall bristfällig – laddinfrastrukturen är. De som tvivlar på elbilar fick sitt och de som gillar elbilar såg vårt test på olika vis.

Antingen som ett bevis för att det går bra eller att vi inte var något vidare på att köra elbil.

Testchefen förklarar sig: Därför fick Teslan så dålig tid

Tesla Club Sweden gick så långt att de körde testet i repris, bara för att bevisa att Teslan är bättre än sin femteplats.

Vi på redaktionen tycker att en uppföljning där vi förklarar varför det gick som det gick och svarar på en mängd frågor är på sin plats.

Så, här är det: eftersnacket till årets första långresetest med elbilar. Vi tycker också till om vad som är bra och dåligt med elbilar och vad som är viktigast att fokusera på just nu!

Jag tycker att det här formatet fungerar!
12
8
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.