(Pick)Uppstickaren snart redo för leverans – men inte riktigt än

Rivian R1T skulle börjar levereras i juni – skjuts upp lite till.

(Pick)Uppstickaren snart redo för leverans – men inte riktigt än
De vertikalt stående "ögonen" är Rivians främsta kännetecken.

Rivian dök upp i det allmänna medvetandet för omkring två och ett halvt år sedan, hösten 2018. Men faktum är att företaget redan då varit aktivt i omkring tio år. Då var man ensam om att visa upp en eldriven pickup, men sedan dess har Tesla visat Tesla Cybertruck och Ford har sin elpickis F-150 Lightning.

Då, i november 2018 talade man om att leveranserna av pickupen Rivian R1T och suven R1S skulle komma igång under senare delen av 2020. Så blev det inte.

Senaste budet var att leveranserna av R1T skulle komma igång i Nordamerika i juni i år, det vill säga nästa vecka, och suven R1S i augusti. Men nu skjuts de upp ännu en gång.

Men i juli smäller det för R1T, rapporterar InsideEVs.

Kul besked för de som beställt de Launch Edition-bilarna som går ut först. Övriga modeller ska börja levereras i januari nästa år.

Båda bilarna kommer att vara kapabla kärror. Två elmotorer på varje axel, tre batterialternativ (105, 135, eller 180 kWh), och en accelerations siffra på 0–100 km/h på strax över tre sekunder. Med största batteriet är räckvidden omkring 64 mil.

Det är inte klart om Rivian kommer till Europa (vi har ställt den frågan uttryckligen till Rivians pressfolk och inväntar svar), men det har florerat rykten om att man planerar att öppna en fabrik på europeisk mark.

Rivian R1T är cool!
107
7
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.