Därför gör Mercedes gör helt om och skriver under motorförbudet

Mercedes har tidigare duckat för avtalet om att sluta med förbränningsmotorer 2040. Nu har Mercedes vd Ola Källenius ångrat sig.

Därför gör Mercedes gör helt om och skriver under motorförbudet

I samband med klimatkonferensen COP26 i Glasgow har det blivit stor uppmärksamhet kring avtalet om att frivilligt fasa ut förbränningsmotorer 2035 på ledande marknader och i alla länder 2040.

Mercedes har tidigare under hösten sagt att de inte vill skriva på ett avtal med ett fastställt slutdatum.

– Frågan är inte så mycket när vi ska sluta med viss teknik utan hur skapar vi förutsättningar att gå över till den nya tekniken, sa Ola Källenius tidigare i en intervju med DN.

Mercedes val att avstå avtalet har fått konsekvenser, dels i form av negativ uppmärksamhet i press och sociala medier, dels att de tillsammans med BMW blivit stämda för brott mot Parisavtalet.

Nu gör Mercedes helt om och till den tyska tidningen Automobilwoche förklarar Ola Källenius varför.

– Jag skrev under eftersom vi antar att kunderna i premiumsegmentet kommer ha snabbare tillgång till laddinfrastruktur. Den stora majoriteten av Mercedesbilarna kommer parkeras i garage som ofta kan utrustas med laddbox, sa Källenius.

Han berättade också att Mercedes ska fortsätta satsa på laddhybrider tills den elektriska infrastrukturen är tillräckligt utbyggd.

Rätt av Mercedes att skriva på avtalet!
295
149
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.