Kia satsar på folkets elbil med EV3, EV4 och EV5

Kia är på elbilsoffensiven och visar upp flertalet konceptbilar på Kia EV Day. Förutom EV5 presenteras även koncepten EV4 och EV3.
Annons

I dag visar Kia upp tre nya elbilar på årliga Kia EV Day i Korea. Under eventet har man presenterat visionen ”EVs for all”, där Kia visar att man skalar upp sitt elektrifierade utbud. 

Först ut är Kia EV5 – en suv som riktar sig till den ”moderna familjen”, eller millennial-familjen, för att citera pressreleasen. Utöver Kia EV5 visade man även upp konceptbilarna EV3 och EV4. 

Med Kia Concept EV3 vill Kia belysa fördelarna hos EV9, fast i en mer kompakt utformning. Med Kia Concept EV4 har man i stället valt att presentera en nyskapande sedan, som banar väg för Kias kommande satsning på en framåtsträvande och elektrifierad bilkatalog.  

Så här ser Kia Concept EV3 ut på insidan. Notera pedalerna samt rattens utformning.

– Kia fokuserar på att erbjuda lösningar på problem som ännu står i vägen när det kommer till att köpa en elbil, säger Kias vd, Ho Sung Song, enligt tillverkarens pressrelease. 

– Vi vill möta kundens förväntningar genom att erbjuda ett komplett elbilsutbud i olika prisklasser samt att fortsätta förbättra laddinfrastrukturen och dess tillgänglighet. 

Bland annat innebär detta att Kia vill erbjuda elbilar i prisspannet 30 000–80 000 dollar, och 35 000–50 000 dollar för EV5, EV4 och EV3. Svenska priser finns det ännu inga uppgifter om. 

Kia Concept EV4 visar en ”revolutionerande” el-sedan.
Kia EV5 väntas lanseras i slutet av 2023.

Den eldrivna Kia EV5 kommer att byggasE-GMP-plattformen och produceras i Kina och Korea och erbjuds som standard, long-range och long-range AWD. Standardmodellen får ett 64 kWh-batteri och väntas få en räckvidd på 530 km (CLTC). 

Planerad lansering för Kia EV5 är under slutet av 2023, först och främst i Kina. 

Kia EV5 officiell – praktisk familjebil
Officiellt: Här är Hyundai och Kias nya elbilsplattform
Annons
Annons
Rulla till toppen