Formel 1: Williams dumpar Logan Sargeant

Helgens Grand Prix i Australien har redan bjudit på dramatik. Logan Sargeant får sota för teamkamratens miss i träningen. ”Tuffaste ögonblicket i min karriär”.
Annons

Under de fria träningarna har ett antal förare snurrat, känt på gruset och kraschat. Hårt.

Det är inga orutinerade förare heller: Lewis Hamilton, Valtteri Bottas och Fernando Alonso turades alla om att åka på safari i Melbourne. Även Max Verstappen och George Russell hade sin beskärda del offroad-spänning. 

Värst var det för Williams-förarna Alex Albon och Logan Sargeant. Den sistnämnde var nära på att kvadda sin bil men klarade sig med nöd och näppe. Värre gick det för Alex Albon. 

Under det första träningspasset tog Alex Albon i för hårt ut ur kurva sju och for in i muren med endast 20 minuters körtid kvar av passet. 

Han klarade sig bra men bilen tog så mycket stryk att teamet inte hinner reparera den inför söndagens tävling. Lösningen? Han får ta sin teamkamrats bil i stället. Och teamkamraten Logan Sargeant får sitta på bänken och titta på.

– Det här är det tuffaste ögonblicket i min karriär och inte alls lätt att ta, säger en bedrövad Logan Sargeant om teamets svåra beslut, enligt F1.com

– Däremot ställer jag upp till 100 procent för teamet och bidrar på alla sätt jag kan denna helg, för att maximera resultatet.

Den thailändske Alex Albon hoppar ned i teamkamratens bil från och med helgens tredje träningspass. Han är pragmatisk när han bemöter det tuffa beslutet. 

– Jag måste vara helt ärlig och säga att ingen förare vill ge upp sin plats. Jag hade aldrig velat uppleva det, säger Alex Albon, enligt samma källa.

– Men nu kan inte jag fokusera mer på det, nu är min enda uppgift att maximera vår potential denna helg och arbeta med hela teamet och säkerställa att vi gör vårt absolut bästa. 

Williams teamchef James Vowles sprider ytterligare ljus på situationen. 

– Logan ska så klart inte behöva sota för ett misstag som han själv inte har begått, men nu räknas varenda tävling när mittfältet har blivit desto tajtare, säger han. 

– Vi har därför fattat ett beslut baserat på vår största chans att ta poäng denna helg. Det var inget enkelt beslut, och vi kan inte nog tacka Logan för sitt graciösa agerande som är bevis på hans laganda, han är en riktig teamplayer. 

Från sjukhussängen till seger i Formel 1
Annons
Annons
Rulla till toppen