Film: Peder gissar och kör Alriks nya bil!

Har ”Mr elbil” tappat förståndet eller fått tillbaka det? Eller är just nu världens bästa bilköp en lyxbil med V8?
Annons

Efter över sex år med, kanske världens bästa citybil BMW i3, var det dags för Alrik att byta bil. I serien ”Alriks Biljakt” har han räknat ekonomi på ett gäng prisvärda bilar och i dagsläget är det svårt att komma undan billigare än med en privatleasad MG 4 Bas – om man kan ladda hemma.

Men hur kul är det?

Jakten fortsatte därför bland begagnade bilar, med fokus på så lågt värdetapp som möjligt – men ändå med habegär. När bilen köptes stod fortfarande bensinpriset en bra bit över 20 kronor och V8-lyxbilar var kanske inte det som de flesta ekonomiskt hårt pressade svenskar sökte efter. Alltså köpläge!

Siktet ställdes in på en Lexus LS eftersom märket har fantastiskt höga driftsäkerhetsbetyg och extremt nöjda ägare och plötsligt fanns rätt exemplar till salu, till rätt pris.

Men skulle Peder kunna gissa vilken bil Alrik köpt? Försedd med bindel för ögonen fick Peder tio gissningar på sig och förvirringen var till en början stor, och inte blev det lättare när han fick åka med och lyssna på motorljudet som inte är Lexuslikt.

Väl bakom ratten, när han visste vilken bil det var, tog Peder åt sig en stor del av äran för bilvalet.

Håller du med: är en Lexus LS 460 från 2008 ett bra begagnatbilköp? Eller skulle Alrik gått på en MG4?

Hela den ekonomiska kalkylen, hur mycket Alrik räknar med att det kommer att kosta att köra lyxbil, kommer i nummer 3 av auto motor & sport! Håll ut.

Annons
Annons
Rulla till toppen