Peder Karlsson: Jag har köpt en Tesla!

Här kommer årets scoop för inbitna auto motor & sportare! "Elbilshataren" och "Tessladissaren" Peder Karlsson har äntligen tagit sitt förnuft till fånga.
Annons

Peder Karlsson: Jag har köpt en Tesla!

Detta är en krönika. Det betyder att innehållet är skribentens egen uppfattning.


Jag har äntligen tagit mitt förnuft till fånga och köpt min nya drömbil, en Tesla Model Y Performance.

Jag vet att jag vid några tillfällen har skrivit om varumärket på ett något negativt sätt. Men det har mest varit av avundsjuka mot de som har haft råd att ha en, och de som har legat mer i framkant rent tankemässigt.

Egentligen har jag alltid tyckt att de har varit alldeles fantastiska. Allt ifrån den minimalistiska inredningen, till de gigantiska skärmarna och framför allt deras detaljkvalitet. Det går inte att göra något annat än att älska dem. Dessutom känner jag också starkt att det är vi bilister som kommer att rädda Världen och därför så känns det otroligt naturligt att från och med nu åka en elbil.

Den jag köpte var vit. Färgen valde jag mest för att jag, liksom många andra, inte vill sticka ut. Att det blev just en Model Y är på grund av att den är enormt praktisk och prisvärd. Snabb är den också! 0–100 som är jätteviktigt för mig går jättefort! Jag får inte nog av att utmana riktiga sportbilar vid stoppljusen.

Barnen älskar det också. Jag har precis beställt en laddstolpe till mitt nya hus och imorgon går ansökan om medlemskap till Teslaklubben iväg. Räkna med att se en hel del uppdateringar på mina sociala medier från och med nu om var det kommer upp nya laddstationer.

En och annan pressrelease från min hjälte Elon Musk kommer det länkas till också. Profilbilden på Facebook byter jag så fort bilen levererats. Jag ser fram emot en underbar bilsommar i min nya bil! Vi syns vid laddstationerna!

Annons
Annons
Rulla till toppen