Elias: Då kommer F1-pirret

”Att de dyker upp med en bil som ser monumentalt annorlunda ut mot föregående år är ett styrkebesked som heter duga.”
Annons

LEDARE/Elias Medelberg

Det börjar närma sig. Jag sitter och kikar på den andra träningen inför säsongens första race. Experterna och kommentatorerna är överraskade över Mercedes pace. Kan de ha haft ett par påsar med sand i bilen under försäsongstesterna? Verstappen gnällde mest och verkade inte känna sig särskilt bekväm bakom ratten i sin Red Bull. Kan det möjligen bli ett gäng ordentliga fighter om GP-segrarna i år? Troligen inte, eller? Där och då började F1-pirret på riktigt, nu är det nära! 

Att Red Bull är stallet att slå är det få som inte håller med om. Men med vind i seglen efter ovannämnda sändning fick jag ändå hopp. Det är förstås naivt men det är nog något man behöver vara om man verkligen ska uppskatta Formel 1 i all sin prakt, eller någon annan sport för den delen. Att se möjligheter där det kanske egentligen inte finns någon är viktigt. Speciellt när en av de deltagande har tagit alltihop till en ny nivå på det sätt Red Bull har.

Att de dyker upp på försäsongstesterna med en bil som ser monumentalt annorlunda ut mot föregående år är ett styrkebesked som heter duga. Här lever man inte på gamla meriter inte. Hatten av för Red Bulls ingenjörsgeni Adrian Newey! Eller har han trampat i klaveret denna gång?

Visst är det naivt, men Mercedes och Ferrari ser ut att ha fått bättre koll på de problem de hade under 2023 och Red Bull har hittills inte sett riktigt lika dominanta ut, än så länge tänker jag drömma om mångfald bland GP-vinnarna. Det blir kul.

Något annat som blir spännande att följa är Sainz som förstås ska göra det tydligt för Ferrari vad de missar när de offrar honom till förmån för Lewis Hamilton. Samtidigt behöver han visa upp sig för övriga stall. Sergio Perez kontrakt går ut efter året, så även han måste prestera för att behålla sin plats hos världsmästarna. Startfältet är väldigt jämnt och vi har fler lopp än någon tidigare säsong. Nu kör vi!  

Annons
Annons
Rulla till toppen