BMW 530e Touring på gång – vintertestas i Sverige

BMW 530e Touring på gång – vintertestas i Sverige
Sedanversionen av BMW 530e får snart sällskap av en kombimodell.

De svenska bilköparna har på ganska kort tid ställt om från bensin och diesel till att acceptera laddbilar i allt större omfattning.

Framför allt är det laddhybriderna som driver på utvecklingen, eftersom de är förmånliga som tjänstebil. Det största problemet har varit att tillverkarna inte kunnat leverera tillräckligt många laddhybrider.

Läget är lite annorlunda hos BMW – där har det funnits laddhybrider i lager medan andra biltillverkare sålt slut. Men hos BMW har problemet istället varit att laddhybridversionerna av 3-serien och 5-serien bara funnits med sedankaross. Ett allvarligt hinder på den kombitokiga svenska bilmarknaden.

Nu blir det ändring. 

Inside EVs har publicerat spionbilder från norra Sverige där BMW just nu vintertestar 530e Touring – alltså kombiversionen av laddhybriden. Det inger också visst hopp om att även nya 3-serien kommer som laddhybridkombi i form av 330e Touring.

Visuellt verkar ingenting skilja ut 530e Touring från vanliga 5-serie Touring med bensin- eller dieselmotor, förutom ladduttaget på sidan förstås.

Tekniskt lär det heller inte bli några större skillnader mellan sedanmodellen och kombin. BMW 530e Sedan har en fyrcylindrig bensinmotor på 135 kW (184 hästkrafter), en elmotor på 83 kW (113 hästkrafter) och en elräckvidd på upp till 4,5 mil.

Att bilen nästan helt saknar maskering tyder på att den alldeles strax ska premiärvisas och börja säljas.

Se spionbilderna på Inside EVs.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag kör hellre kombi än sedan.
321
88