Uppgifter: Hummer återuppstår som eldriven pickup år 2022

Själva symbolen för bensinslukande överdrift kan vara på väg tillbaka i form av en eldriven pickup. Enligt uppgift ska den ingå i GMC:s modellutbud och börja säljas år 2022.

Uppgifter: Hummer återuppstår som eldriven pickup år 2022

Rykten och spekulationer om en reinkarnation av Hummervarumärket har cirkulerat en tid. Den är fortfarande inte bekräftad från officiellt håll, men nya detaljer om den kommande modellen har nu dykt upp i tidningen Wall Street Journal.

Enligt tidningen, som citerar "människor som är insatta i ämnet", har GM planer på att sända en reklamfilm för bilen under det stora sportevenemanget Super Bowl i februari. De ska även ha anställt basketstjärnan LeBron James för att marknadsföra den. 

Wall Street Journal skriver vidare att den nya Hummern ska börja säljas i början av 2022, "i små volymer som en robust, Jeep-liknande pickup för terrängentusiaster". Däremot kommer Hummer inte längre vara ett separat märke – den kommer i stället ingå i GMC:s modellprogram.

Manövern att återuppliva Hummer som ett eldrivet framtidsvarumärke ligger bra till i tiden – det verkar finnas ett enormt intresse för eldrivna, terränggående och exklusiva machofordon just nu. När Tesla lanserade sin Cybertruck var det många som chockades av dess grovhuggna design – men i slutet av november 2019 rapporterade Tesla att 250.000 personer hade förhandsbeställt ett exemplar.

Även startupföretaget Rivian väcker stort intresse med sin modell i liknande stil, som de säger ska börja säljas senare i år. Även Ford jobbar på att ta fram en eldriven version av F-150 – en modell som varit USA:s mest sålda bil i nästan 40 år.

GM är dock inte först med en eldriven Hummer – här ligger det Österrikiska företaget Kreisel Electric före. De har sedan flera år tillbaka byggt om Hummer H1 till eldrift, påhejade av Arnold Schwarzenegger. Den före detta guvenören och Terminator-skådespelaren har länge varit både Hummerfantast och en stark röst i debatten kring klimatförändringar.

 

Läs också:

Hellre Hummer än Cybertruck!
132
38