MG-chefen: Vi blir Sveriges största elbilsmärke nästa år

Sverigechefen Tomas Ernerg är säker, MG blir Sveriges största elbilsmärke 2022: "Bra produkter till bra priser fungerar."

MG-chefen: Vi blir Sveriges största elbilsmärke nästa år

Kinesiska MG har haft premiär för sin första "brand store" i Stockholm Segeltorp, och visade upp hela sitt modellutbud, med den eldrivna kombin MG5uppdaterade storsäljaren ZS EV och nya suven Marvel R.

– Det ser ut som att de svenska bilköparna har väntat på MG, vi har redan sålt 3.700 bilar på bara fyra månader. Det är ett fantastiskt resultat! Sa MG:s europachef Matt Lei på plats där.

Från höger: MG Marvel R, MG ZS EV och MG5 Electric.

Antalet förbeställningar på nya MG Marvel R och uppdaterade ZS ligger på närmare 1.000 bilar hitintills och i helgen hoppas man på många intressenter för MG5. Totalt finns det nu 42 MG-anläggningar i Sverige, och det kommer fler under nästa år, när märket expanderar norrut.

MG:s svenska chef Tomas Ernberg fyllde på:

– Vi kommer att sälja närmare 6.000 bilar i år och med vårt breda utbud och bra priser kommer MG att bli Sveriges största elbilsmärke nästa år, med närmare 20 procent av elbilsmarkanden! Bra produkter till bra priser fungerar.

Det betyder att MG planerar för att sälja en bra bit över 20.000 elbilar under nästa år.

Kommer MG att uppnå sitt mål, tror du?
471
96
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.