Fisker Ocean – Påvens elsuv kan bli din 2022

Nästa år kommer elbilen Fisker Ocean ut på marknaden. Räckvidden är 56 mil som bäst. Påven har redan beställt en specialversion.

Fisker Ocean – Påvens elsuv kan bli din 2022

Fisker Ocean visas nu upp i sitt färdiga yttre utförande på motormässan i Los Angeles USA. Någon som redan beställt en bil är påven. Hans bil är dock lite annorlunda med ståplats bak och skottsäkra rutor.

Den stora Fisker-loggan är antagligen borta när påven får sin bil.

Vanliga Fisker Ocean kommer både som fram- och fyrhjulsdriven. Den förstnämnda kallas Fisker Ocean Sport och har 275 hästkrafter, vilket räcker för 0-96 km/h (0-60 miles/h) på 6,9 sekunder. Räckvidden är 400 km.

Den som vill ha mer kraft och drivning på alla fyra hjul kan välja Fisker Ocean Ultra med två motorer och 540 hästkrafter. Då går sprinten upp till 96 km/h på 3,9 sekunder och räckvidden 547 km. 

På toppen av moset finns Ocean Extreme och Ocean One som har lite olika utrustning. Båda ger 550 hästkrafter och klarar 0-96 km/h på 3,6 sekunder. Räckvidden är 560 km. 

 

Det går att extrautrusta Fisker Ocean med ett solcellstak som i bästa fall ska ge upp till 3.200 km extra räckvidd per år. Bilen har både V2L och V2G, det förstnämnda betyder att bilen kan ladda apparater och elcyklar med mera.

V2G innebär att bilen kan skicka tillbaka ström till elnätet för att balansera förbrukningen i ett hem. Till exempel när man kommer hem från jobbet och ska dra i gång spis, luftkonditionering, tvättmaskin och liknande samtidigt som elpriset är som högst. 

Tillverkningen ska starta om ett år, den 17 november 2022, hos Magna Steyr i österrikiska Graz där även en rad olika modeller från BMW, Mercedes, Jaguar och även Toyota (fast bara sportbilen Supra) tillverkas.

Hur inredningen ser ut kommer att avslöjas vid senare tillfälle.

Med en knapptryckning kan alla fönster utom framrutan åka ned för att vädra och ge en öppen känsla.

Underbart med dansk bildesign!
180
23
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.