Vinstmaskinen Bentley satsar hårdare i Sverige

Lyx säljer allt bättre och Bentley slog i fjol rekord med totalt 14 569 sålda bilar, vilket gav en vinst på 398 miljoner Euro. Det betyder i snitt 290.000 kronor per bil – och det höga priset är ett försäljningsargument …
Annons

I Sverige satsar Automotion hårt med ett nytt showroom på 900 kvadratmeter, på Sveavägen 167 i Stockholm. Där säljs både nya och begagnade bilar. Man planerar att sälja ett 60-tal nya Bentley i år, och förhoppningsvis också några Pininfarina som man också är importör för.

Bakom Automotion står Lettiska Luxury Cars samt danska Formula Automobile, som köpt en majoritetsandel av Autoropa. McLaren säljer man däremot inte längre.

Målsättningen är att sälja ett 60-tal nya bilar vilket skulle vara en fördubbling mot i fjol. Dragplåstret kan kanske bli den nya laddhybridversionen av Flying Spur, som kommer inom några månader och ska gå 43 km på en laddning. Man räknar med att hälften av försäljningen av Flying Spur blir just laddhybrider. 

Planer finns på att öppna ett showroom i Malmö och man ska satsa hårt på service. I dessa tider av allt mer onlineförsäljning är den personliga servicen allt viktigare bland lyxbilar och att priserna startar på över två miljoner är ingen nackdel, lyx är inte lyx om det är billigt. Andelen personer i världen som har över en miljon dollar att spendera har mer än tredubblats på 20 år.

 
 
 
 
 
 
 

Bentley har givetvis stoppat all försäljning av bilar och reservdelar till Ryssland, vilket betyder att exempelvis Sverige kan få en större tilldelning av bilar.

Elektrifieringen fortsätter och nästa bil på tur är givetvis Continental GT, vilken förmodligen kommer som laddhybrid i år. Just nu är det däremot fokus på den nya GT Speed med W12 och 635 hk.

2025 kommer Bentleys första dedikerade elbil, som tas fram tillsammans med Porsche och Audi och det lär bli en väldigt aerodynamisk lyxcoupe, som förmodligen blir lite smalare än dagens bilar, för lägre luftmotstånd. 

Räkna med riktigt lång räckvidd, snabb laddning och även induktionsladdning för hemmabruk. Prismässigt kan elbilen mycket väl bli Bentleys dyraste bil, med riktigt bra prestanda och den klassiskt höga byggkvaliteten och goda komforten.

 
 
 
 
 
 
Annons
Annons
Rulla till toppen