Så här ser en modern lyxbil ut, enligt BMW

Den ansiktslyfta jättesuven visar hur BMW:s framtida lyxmodeller kommer se ut.
Annons

BMW:s största suv, sjusitsiga X7, får ett ansiktslyft för modellår 2023. Bilen får en ny front med en radikal ny design och delade lamphus – precis som en läckt bild skvallrat om tidigare.

Om den nya designen inte faller i smaken är det bara att vänja sig – BMW säger att det här är deras nya formspråk för märkets lyxmodeller, vilket betyder att nästa 7-serie och den eldrivna i7 kommer se ut på samma sätt.

Den övre delen av strålkastaren huserar varselljus och blinkers, medan hel- och halvljus är gömda i den nedre delen. Grillen har inte blivit större men har fått en ny, tvåfärgad design och det går att få den upplyst om man vill vara säker på att ingen missar grillen på natten heller.

I aktern sker inga större förändringar, men den uppdaterade bilen får nya LED-bakljus och en vågrät kromlist som är täckt av glas.

I tillägg till den nya fronten får X7 också en ny inredning i samband med uppdateringen. Den gamla bilens traditionella instrumentpanel med separat infotainmentdisplay slängs ut och ersätts av samma breda, böjda skärm vi tidigare sett i elbilen iX.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Samtidigt har växelspaken krympt till en liten vippströmbrytare. Bredvid den sitter kontrollhjulet för iDrive-systemet, som fortfarande finns kvar som komplement till touch-skärmen.

Nya X7 får också uppgraderade motorer med mer effekt och 48-volts mildhybridteknik. Två bensinmotorer och en diesel erbjuds, samtliga ihop med fyrhjulsdriftssystemet xDrive. Den starkaste varianten med turbomatad V8-motor har däremot samma 530 hästkrafter som tidigare, trots att den byter namn från M50i till M60i.

 
Annons
Annons
Rulla till toppen