Förnuft & Känsla kör Mercedes-AMG E63 S 4Matic+ Kombi: ”Jag älskar den!”

Förnuft & Känsla har äntligen kört familjebilsikonen Mercedes AMG E63 S 4Matic+ Kombi – och det blir både kärlek och körlek! Är det här världens skojigaste familjebil?

Förnuft & Känsla kör Mercedes-AMG E63 S 4Matic+ Kombi: ”Jag älskar den!”
Äntligen: Alrik & Peder har till slut fått tag på en av de bilar som Förnuft & Känsla-tittarna efterfrågat allra mest, Mercedes-AMG:s V8-drivna monsterkombi E63 S 4Matic+!

Dagens generation av Mercedes E-klass kom redan 2017, vilket betyder att den utvecklades långt före omställningen till elektrifierat. Och det märks verkligen. 

Byggkvaliteten är härligt gedigen, V8:n ger elbilsacceleration och den är seriöst snabb på racerbanor, samtidigt som komforten numera är riktigt skön tack vare lite mjukare fjädring i komfortläget. Möjligheten att koppla bort fyrhjulsdriften ska inte eller underskattas. Men faceliften har också gett en lite trist bieffekt som har med ljudet att göra.

Peder ger bilen sin kärleksförklaring: "Jag älskar den, att det fortfarande byggs sådana här bilar – så roligt! Den här är banne mig bättre än S-klass." Peder svarar som vanligt på tittarfrågor och ger sina bästa träningstips, till de som vill se ut som Peder, eller inte.

Faktum är att det här är den sista AMG-E-klassen som inte har hjälp av en elmotor – och den behöver det inte heller om vi snackar prestanda. Men det kommer ännu mycket vassare och eltrimmade AMG-bilar framöver, med fokus på prestanda.

Är AMG E63 snabbare runt Ös We Ring och får den högre totalbetyg än värsta konkurrenten Audi RS6? Ingen annan motortidning kan ge svaren på de två viktiga frågorna!

Jag väljer AMG E63 före Audi RS6!
185
26
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.