Nu får Polestar 3 lidar – så blir priset

Spetstekniken som ska låta Polestar 3 "se" omgivningen och föremål även i oväder och på natten saknades vid lanseringen. Så blir priset och leveranstiden.
Annons

När Polestar lanserade sin coupésuv 3 i oktober gick den till skillnad från syskonet Volvo EX90 som visades en månad senare inte att beställa med ljusradar, lidar. Nu finns paketet, som också inkluderar flera extra sensorer och kameror.

Enligt Polestar kan systemet ”se vad du som förare ibland inte ser, även vid svåra väderförhållanden eller vid mörkerkörning.” Man menar också att det ”förbättrar körassistansfunktionerna” i bilen, utan att förklara hur.

Förutom Luminars ljusradarenhet inkluderar ”Pilot-paket med Lidar” för Polestar 3 tre uppvärma kameror och fyra ultraljudssensorer som låter bilen ”se” i 360 grader. Kamerorna har rengöring i fram och bak. Styr allt gör en extra kontrolenhet från Nvidia.

Över ett års leveranstid

Nu får Polestar 3 lidar – så blir priset
Lidar-enheten huserar i taket på Polestar 3.

Lidarpaketet kostar 50 000 kr extra på Polestar 3, som har ett grundpris på 970 000 kronor.

Kanske värst är dock leveranstiden: Först under hösten 2024 kan den som idag beställer en Polestar 3 med ljusradar få sin bil. De som tidigare beställt bilar utan paketet ska börja få sina bilar i slutet av året.

Polestar och Luminar har nu också utökat sitt samarbete för att omfatta framtida modeller. I samband med det har man meddelat att Polestar 5 får ljusradartekniken.

Annons
Annons
Rulla till toppen