Därför väljer Polisen i Dubai Lamborghini

Polisen i Dubai har utökat sin bilflotta. Men inte med vad som helst – inte för att den befintliga bilflottan är blygsam på något vis.
Annons

Det senaste tillskottet är prestandasuven Lamborghini Urus Performante. Förutom att ha smyckats med det kännetecknande gröna och vita färgschemat för polisen i Dubai, har Purosangue-dödaren utrustats med en blå ljusramp i framrutan med tillhörande elektrisk syren, en bepansrad vapenförvaringslåda, fällbar kommunikationsdisplay, förvaringsutrymme för ”service”-utrustning, hjärtstartare och första hjälpen-förnödenheter. 

Precis som blåljus-Urusen åt den italienska polisen vi skrev om under hösten, har även denna en dubbelturbo-V8 med 666 CV, 850 Nm i vridmoment och tar sig till hundra på 3,3 sekunder. 

Toppfarten är 306 km/h – vilket lär behövas med tanke på antalet super- och hyperbilar som pryder gatorna i Dubai. Om förarna bakom ratten har den skicklighet som krävs för att hantera farten är inget vi lägger oss i. Det lämnar vi åt kommentarsfältet. 

– Vi är glad över vårt fortsatta samarbete med polisen i Dubai, säger Paolo Sartori, regionchef för Automobili Lamborghini i Mellanöstern och Afrika, enligt en pressrelease.

– Som tillskott till den Urus vi fick leverera åt styrkan 2022, kommer denna nya Urus Performante användas för offentliga uppgifter, och framför allt, förhöja säkerheten i staden. Detta initiativ visar återigen styrkan av vår närvaro i UAE. 

Befälhavande polis Ahmed Mohammed bin Thani är förståeligt nog taggad på tillskottet:

– Vår nya Lamborghini Urus Performante blir ytterligare ett komplement i våra åtaganden att betjäna invånarna, upprätthålla social trygghet samt att stå till tjänst i populära turistmål.

Andra prestandabilar som polisen i Dubai har är en Aston Martin One-77, en Bentley Continental GT, tre Porsche Panamera-hybrider, två BMW i8:or och en Bugatti Veyron. More är uppenbarligen more, men kom igen, varför ingen Koenigsegg?

Annons
Annons
Rulla till toppen