Undersökning: Tesla näst sämst – Japaner i topp

En omfattande kvalitetsundersökning visar att 8 av de 10 bilmärkena med minst antal fel är japanska. Tesla hamnar näst sist, men har en modell som sticker ut positivt. Volvo hamnar under snittet.

Undersökning: Tesla näst sämst – Japaner i topp

Köp inte en Tesla Model X, Audi Q8 eller Audi e-tron om du vill slippa krångel och verkstadsbesök – det är en slutsats man kan dra från amerikanska Consumer Reports senaste kvalitetsundersökning. De tre modellerna ligger i botten.

Flera nya elbilar har dålig statistik vilket främst förklaras av buggig mjukvara. Bilarna innehåller mycket ny teknik och stressas ut på marknaden.

Tesla lider dock av en hel del av fysiska fel. Model Y uppges ha problem med lack och karosspassning. I Model X och S krånglar klimatanläggningen och det finns en del elfel. Model 3 sticker dock ut positivt och ligger nära snittbilen.

Tesla Model X är en av de mest krånglande bilarna på marknaden.

I toppen finner vi bilar som Toyota Prius, Mazda MX-5 och Lexus RX. Åtta av de tio bästa bilmärkena visar sig vara japanska.

Volvo har en del med problem med kvaliteten, särskilt med XC90. Volvo XC60 och XC40 är bättre än snittbilen. Volkswagen ligger sämre till än Volvo och har mest problem med Tiguan, enligt undersökningen som bara omfattar modeller på den nordamerikanska marknaden.

Siffrorna i tabellen ska läsas som värden i förhållande till snittbilen som har index 50. Ju högre desto bättre.

Lexus 76
Mazda 75
Toyota 71
Infiniti 69
Buick 66
Honda 66
Subaru 66
Acura 64
Nissan 63
Mini 60
Hyundai 56
Chrysler 54
Porsche 52
Chevrolet 48
Audi 47
Cadillac 47
BMW 45
Ford 44
Kia 43
Volvo 42
Ram 40
GMC 37
Mercedes-Benz 34
Volkswagen 31
Genesis 30
Jeep 26
Tesla 25
Lincoln 18

Här kan du se resultat modell för modell genom att trycka på respektive märke.

 
Jag köper bara japanskt!
224
375
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.